Mäntymetsän hiljaisuus

Huvila Taivalkoskella

julkisivu taivalkoski kakkoskoti crosslam clt

Todellinen rauha ja hiljaisuus koskettavat täällä kulkijaa. Oululaisen lapsiperheen kakkoskoti on rakennettu isoisien synnyinmaille Taivalkoskelle. Arkkitehtuurinen CLT-massiivipuulevystä tehty musta päärakennus sulautuu ympäristöönsä, harjun päälle, mäntymetsän ympäröivän järven rannalle.


Harmoninen kokonaisuus.

Kakkoskodin tunnelmassa huokuu perheen tarkka tyyli. Toteutus ja materiaalit ovat selkeästi mietittyjä. Huonekalut ja niiden sijainnit sointuvat yhteen. Puunväri, mustan ja konjakin väriset yksityiskohdat sopivat tilaan keskenään. Tavaroilla on omat paikkansa.

Sauna maisemaikkunalla.

Päärakennukseen on yhdistetty terassilla erillinen pihasauna. Päärakennukselta saunan kautta laiturille pääsee puhtain jaloin. Ulkoa mustan ja selkeälinjaisen saunan päätyseinänä on iso maisemaikkuna. Korkealla sijaitsevilta laudepenkeiltä voi katsella hiljaisen järven väreilevää pintaa.

Suunniteltu mukavaan ja rentoon vapaa-aikaan.

Täällä on panostettu helppouteen ja toimivuuteen. Tänne tullaan nauttimaan luonnosta ja vapaa-ajasta. Täällä uidaan, kalastetaan ja temppuillaan puurenkailla. Saatetaan pitää pieni kisakin tikanheitossa.

Oma paratiisi luonnon sydämessä.

Täällä kaikki ovat yhtä ympyröivän luonnon kanssa. Suopursut kukkivat kulkureitin varrella. On hiljaista. Täällä ei kuulu mitään. Täällä on ihmisen hyvä vain olla.


KUVAT: krow digital. TEKSTI: KATRI ROININEN 

Muita vastaavanlaisia kohteita

1 / 1